ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

    Το εργαστήριο της ειδικότητας Κομμωτικής  τέχνης, που ανήκει στον τομέα Υγείας- Πρόνοιας του 2ου Ε.Κ. Αθηνών, στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής. Στον χώρο εκπαιδεύονται οι μαθητές του τομέα Υγείας- Πρόνοιας στο μάθημα επιλογής και οι μαθητές της ειδικότητας στην Γ’ τάξη.

Τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές της ειδικότητας είναι τα παρακάτω:

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ – Γ Τάξη - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Κομμωτικής Τέχνης
ΜαθήματαΏρες
1.Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ
2. Υγιεινή
3. Υγιεινή Κόμης Τριχωτού Κεφαλής -
Τοξικολογία- Δερματολογία
4. Εργαστήριο Τεχνικών Εργασιών
5. Καλλιτεχνικά Χτενίσματα
6.Τεχνολογία Υλικών
7.Βασικές Εφαρμογές Κομμωτικής ΙΙ

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με πληθώρα συσκευών , εργαλείων χειρός  και αναλώσιμων προκειμένου οι μαθητές  να αποκτήσουν  όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του επαγγέλματος.

    Από το ειδικό μάθημα του τομέα οι μαθητές της Β ’τάξης  κάνουν τα πρώτα τους βήματα εργαστηριακά στην ειδικότητα και συνέχεια στην Γ’ τάξη  οι μαθητές ενημερώνονται για την ποιότητα και την σύσταση της τρίχας ,πως μπορούν μέσα από θεραπείες να έχουν πάντα οι πελάτες τους υγιή μαλλιά. Επίσης , μαθαίνουν πως να δημιουργούν κυματισμούς  με τεχνητά μέσα όπως είναι η περμανάντ αλλά και  βαφή. Επίσης οι μαθητές ολοκληρώνουν τις γνώσεις τους με καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαλλιών όπως σινιόν και εξειδικεύονται σε τεχνικές εργασίες οι οποίες θέλουν φαντασία ( ανταύγειες , διαφάνειες , διχρωμίες ) και τελειοποιούνται  στο ανδρικό και το γυναικείο κούρεμα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους οι μαθητές θα έχουν εξοικειωθεί με την χρήση συσκευών και εργαλείων που συναντώνται σε ένα καλά εξοπλισμένο κομμωτήριο.

Αποφοιτώντας οι  μαθητές μας, μπορούν να σταθούν επαγγελματικά σε ένα κομμωτήριο ως άριστοι επαγγελματίες με  τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να ξεχωρίσουν στον χώρο.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας αυτής (με την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος όπου χρειάζεται )μπορούν  να εργασθούν:

α) σε κομμωτήρια και ινστιτούτα καλλονής .

 β) σε  αντιπροσωπείες , εισαγωγικές εταιρίες και καταστήματα πώλησης  ειδών  κομμωτικής .

γ) σαν ελεύθεροι επαγγελματίες  κομμώτριες και κομμωτές  σε ιδιόκτητα κομμωτήρια.

…….ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ…..