ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ  ΤΕΧΝΗΣ

    Το εργαστήριο της ειδικότητας Αισθητικής  τέχνης, που ανήκει στον τομέα Υγείας- Πρόνοιας του 2ου Ε.Κ. Αθηνών, στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής. Στον χώρο εκπαιδεύονται οι μαθητές του τομέα Υγείας- Πρόνοιας στο μάθημα επιλογής και οι μαθητές της ειδικότητας στην Γ’ τάξη.

Τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές της ειδικότητας είναι τα παρακάτω:

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ – Γ Τάξη - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Αισθητικής Τέχνης
ΜαθήματαΏρες
1. Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ
2. Υγιεινή
3.Μακιγιάζ
4.SPA και Λουτροθεραπεία1Θ+2Ε
5. Σύγχρονη Αισθητική ΙΙ1Θ+6Ε
6. Αισθητική Άκρων-Ονυχοπλαστική
7. Κοσμητολογία-Τεχνολογία Υλικών

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με πληθώρα συσκευών ,εργαλείων χειρός  και αναλώσιμων προκειμένου οι μαθητές  να αποκτήσουν  όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του επαγγέλματος.

    Από το ειδικό μάθημα του τομέα οι μαθητές της Β ’τάξης  κάνουν τα πρώτα τους βήματα εργαστηριακά στην ειδικότητα και συνέχεια στην Γ’ τάξη  οι μαθητές ενημερώνονται για τα εργαλεία, τα καλλυντικά και τις τεχνικές του μακιγιάζ. Θα εξασκηθούν στο μακιγιάζ, αλλά και σε πιο εξειδικευμένες τεχνικές, όπως μακιγιάζ τηλεόρασης φωτογραφίας, νυφικό, αποκριάτικο και φυλετικό μακιγιάζ. Μαθαίνουν επίσης πώς να δημιουργούν ψεύτικα τραύματα και εγκαύματα πάνω στο ανθρώπινο σώμα.  Οι μαθητές εφαρμόζουν στο πρόσωπο μάλαξη και τους παρέχονται τα κατάλληλα προϊόντα για να είναι σε θέση να βελτιώσουν την κατάσταση του κάθε δέρματος, ανάλογα με τις ανάγκες του. Ασχολούνται με την  μάλαξη, την αποτρίχωση και με την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας και εξασκούνται στο μανικιούρ-πεντικιούρ ,στις καλλιτεχνικές δημιουργίες πάνω στα νύχια και μαθαίνουν τις βασικές αρχές των τεχνητών νυχιών. Παράλληλα με τα εργαστηριακά μαθήματα διδάσκονται και θεωρητικά μαθήματα. Οι γνώσεις που αποκτούν τους βοηθούν να ενισχύσουν  την αυτοπεποίθησή τους και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σωστά όλες τις περιπτώσεις που θα συναντήσουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους στον χώρο εργασίας.

    Η  ανάγκη των ανθρώπων να εναρμονίζονται με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς καθώς και να βελτιώνουν συνεχώς την εξωτερική τους εμφάνιση οδήγησε στην ανάπτυξη της ειδικότητας της αισθητικής. Η ειδικότητα της αισθητικής δίνει στους αποφοίτους της την δυνατότητα να  εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες περιποίησης προσώπου σώματος και αποτρίχωσης. Μπορούν να απασχοληθούν στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σαν μακιγιέρ, να δουλέψουν στον τομέα του μανικιούρ-πεντικιούρ, καθώς και να ασχοληθούν με την προώθηση και πώληση καλλυντικών προϊόντων.

…….ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ….